We krijgen regelmatig de vraag ‘hoe bewaar ik m’n pralines het best als het zo warm is?’ Meestal gevolgd door ‘in de frigo??’

Het antwoord, je pralines bewaar je het best op een ‘koele’ plaats en NIET in de frigo (tenzij het echt niet anders kan).

Chocolade smelt vanaf 36graden. De ideale bewaartemperatuur voor pralines ligt tussen de 16 en 20gr maar temperaturen tot 27gr kunnen geen kwaad (hoe dichter bij de 20 hoe beter natuurlijk). Probeer steeds om grote temperatuurschommelingen te vermijden.

M.a.w. bewaar ze gewoon in de kast of een koele berging als het buiten warm is.

Waarom niet in de frigo? Chocolade neemt snel andere smaken op en een frigo is een smeltkroes van verschillende geuren en smaken. Bovendien kunnen pralines niet zo goed tegen grote temperatuur schommelingen en vochtigheid.

Zet je ze in de frigo dan is de kans groot dat ze een wit laagje krijgen. De oorzaak hiervan zijn vetten of suikers die naar de oppervlakte komen en een witte waas op je pralines achter laten.

Bij ‘hogere’ temperaturen begint de cacaoboter in de chocolade te smelten en komt deze naar de oppervlakte. In geval van een praliné vullen krijg je hierbij ook nog eens de notenolie van de praliné die vrij komt. Als de pralines vervolgens terug afkoelen stolt de boter op de oppervlakte en blijft er een witte waas achter, ook wel ‘vetbloom’ genoemd.

Hetzelfde gebeurt bij grote vochtigheid met de suikers. Het vocht lost de suikers in de chocolade op en brengt deze naar de oppervlakte. Daalt de vochtigheid dan kristaliseren de suikers opnieuw en krijg je ook de witte waas, ook wel ‘suikerbloom’ genoemd

Let wel, je pralines zijn hierdoor niet slecht. Je mag ze dus gerust nog opeten. Ze veranderen wel wat van structuur en de chocolade wordt wat korrelig in de mond waardoor de smaakervaring vermindert.

Smakelijk.

We zijn er even tussenuit. Vanaf dinsdag 08 augustus staan we weer helemaal voor je klaar.

Wil je nu reeds je bestelling doorgeven? Geen probleem. Surf naar onze webshop, maak je bestelling aan en geef bij het afrekenen op wanneer je deze wenst af te halen (of thuis te ontvangen).

We wensen iedereen een prettige vakantie toe en tot binnenkort!

Groetjes,

Anja en Bart.

Ik ga op reis en ik neem mee… pralines en thee van Pralinja natuurlijk!!

Vergeet niet om tijdig je voorraad aan pralines, thee, koekjes, snoep… te komen halen zodat je ook op vakantie kan genieten van al ons lekkers!!

Let op, in juli en augustus is de winkel gesloten op maandag!

Vele studenten en scholieren slaken binnenkort terug een zucht van oplichting. Het is eindelijk weer grote vakantie. Weer een jaartje ouder en vooral wijzer.

Vergeet echter die toffe juf, meester, leerkracht, docent niet. Een bedankje voor een mooi schooljaar wordt altijd geapprecieerd!

Maak je keuze in onze webshop of spring even binnen in de winkel om je attentie te kiezen.

Het is weer tijd voor de jaarlijkse braderie! Van woensdag 14 t.e.m. zaterdag 17 juni staan we voor jou op straat met extra promo’s, leuke gadgets en extra verfrissing.

Op algemene vraag kan je ook deze editie weer genieten van een heerlijke sangria met vers fruit op ons terras. De perfecte verfrissing tijdens het braderie shoppen.

Kom langs en maak meteen ook kans op een electrische Vespa.

Message spoon beste vader

Vergeet vaderdag niet. Geen idee wat je nu weer voor je papa moet voorzien? Vergeet die das of dat flesje parfum. Ga voor een mooie sneukel mix eventueel nog aangevuld met een leuke attentie. We hebben alvast een aantal suggestie voor je klaar staan in onze webshop en nog meer in de winkel.

Opgelet, met het weekend van hemelvaart maken wij de brug. De winkel zal gesloten zijn van 18 mei t.e.m. 21 mei. Op maandag 22 mei staan we weer helemaal voor je klaar tijdens de gebruikelijke openingsuren.

Op zondag 14 mei zetten we alle mama’s weer eens in de bloemetjes. Je moet dit natuurlijk niet letterlijk nemen want mama’s zijn ook zeer blij met pralines, thee, geschenkmanden… En laat dan nu net hetgeen zijn wat wij voor de mama’s in huis hebben.

Kom dus zeker even langs in de winkel en stel jouw perfecte moederdag geschenk samen. Bestellen kan ook online via de webshop.

Op donderdag 20 april is het de dag van de assistent(e) ook wel gekend als secretaresse dag.

Vergeet dit jaar die bloemen en geef iets waar je assistent(e) echt blij van wordt. Ga voor een doosje Pralines, een geschenkmand met koffie/thee of iets anders lekkers. Wij helpen je in elk geval graag verder.

In onze webshop vind je alvast een aantal suggesties maar je kan natuurlijk ook steeds zelf iets samenstellen.

Op 17 april 2023 is het exact 5 jaar geleden dat we jullie voor de eerste keer in onze winkel mochten ontvangen. 5 uitdagende, mooie, leerrijke jaren waarin we velen van jullie hebben mogelijk blijmaken met onze chocolade, thee, geschenken en zoveel meer.

Een gelegenheid die we toch niet zomaar voorbij willen laten gaan. Daarom vieren we een week lang feest met verschillende actie en geschenken voor jullie!

Win 1 van de 15 IZY-Bottles!

Vanaf zaterdag 15 april geven we elke dag 2 IZY-Bottles gratis weg en jij kan ze winnen.

Hoe? Heel simpel. Kom langs in de winkel, vul een deelnemingsformulier in en dan hopen maar dat je 1 van de gelukkigen bent. Elk dag worden er 2 gelukkigen uitgeloot*.

* 1 deelnemingsformulier per aankoop. De actie loopt op zaterdag 15/04 en van dinsdag 18/04 t.e.m. zaterdag 22/04 2023

5% korting

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 april 2023 geven we 5% korting op alle pralines en geschenkverpakkingen. Een cadeau aan u voor onze verjaardag.

Win tot € 20.000

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 april 2023 krijg je bij elke aankoop een kaslot cadeau. We weet levert onze verjaardag je ook nog eens € 20.000 op!