Tolpoortstraat 55 9800 Deinze
+32 9 330 06 94
ma: 14u-17u30 di-zat: 9u30-18u en op bestelling

Thee & Koffie

Pralines met een glimlach en zoveel meer...

Op zoek naar verse thee of een lekkere koffie ?

Bij Pralinja ben je aan het juiste adres. Ontdek hier ons aanbod van meer dan 100 verschillende soorten en smaken aan verse thee en heerlijke koffie of kom langs in de om de volledige aanbod de ruiken en proeven.

Ter plaatse degusteren? Het kan in onze gezellige koffiehoek

Onze Thee

Bij Pralinja vind je enkel losse thee en infusies van de beste kwaliteit. Deze wordt verkocht volgens gewicht. Het assortiment wordt regelmatig aangepast volgens seizoen en op vraag van onze klanten.

Op zoek naar een specifieke thee of infusie? Laat het ons zeker weten dan kijken we ervoor…

Heb je zelf theedoosjes? Breng ze mee naar de winkel en wij vullen ze voor jou. Dit scheelt alweer een stukje in de afvalberg.

Kan je niet direct je keuze maken? Geen nood, alle theeën die verkocht worden kan je ook proeven. Neem plaats aan een van onze tafeltjes of in de kluis, geniet en maak in alle rust je keuze...

Download hier een overzicht van onze theeën

Bestel meteen via de webshop

Pralinja Deinze - Thee overzicht

Thee Abonnement

Wist je dat je bij Pralinja ook terecht kan voor een thee abonnement?

Maandelijks (of per 2 maand) verse thee in huis, telkens 4 nieuwe smaken volgens de keuze van de 'chef' en het seizoen. Meer info, vraag ernaar in de winkel of kijk en bestel meteen via de webshop

De heilzame werking van (kruiden) thee

Thee is niet enkel lekker, het is ook gezond. Ontdek hier de heilzame werking van thee en de verschillende kruiden.

 

Logo_Cafegusta

Café Gusta

'Café Gusta’ is in 2017 opgestart door de 26-jarige Jasmien die van haar passie voor koffie haar beroep gemaakt heeft.

De naam ‘Gusta’ vindt z’n oorsprong bij de grootvader van Jasmien die haar steevast ‘Gusta’ noemde. Het verwijst echter ook naar het Spaanse ‘me gusta’ wat staat voor ‘vind ik leuk’. Onze keuze voor ‘café Gusta’ was snel gemaakt. Niet alleen omdat we de koffie bijzonder lekker vonden, maar ook omdat de grootmoeder van Anja toevallig “Gusta” heette.

‘Café Gusta’ is een volledig artisanaal gebrande koffie. De koffie wordt in beperkte volumes (per 10kg) gebrand om zo de volledige controle te behouden over het brandproces. Dit resulteert in een smaakvolle koffie van topkwaliteit en waarbij in elk koffie aanbod een duidelijk smaakverschil terug te vinden is.

De koffiebonen zijn 100% Arabica. Deze bonen worden geteeld op grote hoogte (+ 1500m) waardoor ze minder worden blootgesteld aan insecten en ziektes. De planten hebben hierdoor minder verweermiddel (cafeïne) nodig. Dit in combinatie met een lichte branding zorgt voor een uitgesproken smakenpallet en een duidelijk smaakverschil tussen de verschillende soorten koffie.

www.cafégusta.be

Onze gezellige koffiehoek

Zin in een heerlijke kop koffie, thee, chocomelk of cava in een gezellig kader? Bij Pralinja ben je aan het juiste adres. Kies een plaatsje in de koffiehoek of ga voor de sfeervolle 'lounge' in de kluis...

Zowel voor de koffie als voor de thee werken we uiteraard met het aanbod in de winkel. Je kan dus in alle rust proeven van de heerlijke koffie van Café Gusta of maak uw keuze uit het ruime thee aanbod.

Vraag ook naar de 'cake van de week' we trachten om elke week een andere creatie te voorzien. Huisgemaakt op grootmoederswijze...

Download hier een overzicht van onze theeën

Bekijk de kaart