Thee

Theebruari @ Pralinja. Da’s ons volledige assortiment aan theeën en infusies aan -15%. Dit jaar voorzien we ook nog een extra met de thee van de dag aan -20%! Bestellen kan via de webshop of in de winkel.

Bij Pralinja vind je enkel losse thee en infusies van de beste kwaliteit. Deze wordt verkocht volgens gewicht. Het assortiment wordt regelmatig aangepast volgens seizoen en op vraag van onze klanten.

Op zoek naar een specifieke thee of infusie? Laat het ons zeker weten dan kijken we ervoor…

Heb je zelf theedoosjes? Breng ze mee naar de winkel en wij vullen ze voor jou. Dit scheelt alweer een stukje in de afvalberg.

Kan je niet direct je keuze maken? Geen nood, alle theeën die verkocht worden kan je ook proeven. Neem plaats aan een van onze tafeltjes of in de kluis, geniet en maak in alle rust je keuze…

De heilzame werking van (kruiden) thee

Thee is niet enkel lekker, het is ook gezond. Ontdek hier de heilzame werking van thee en de verschillende kruiden.

Thee abonnement

Wist je dat je bij Pralinja ook terecht kan voor een thee abonnement?

Maandelijks (of per 2 maand) verse thee in huis, telkens 4 nieuwe smaken volgens de keuze van de ‘chef’ en het seizoen. Meer info, vraag ernaar in de winkel of kijk en bestel meteen via de webshop

Koffie

Naast meer dan 100 verschillende soorten verse thee vind je bij ons ook een aanbod aan artisanaal gebrande koffie. In totaal bieden we 6 verschillende soorten aan van deca – Brasil Santos – tot een stevige koffie – Nero Blend – en dit zowel gemalen als in bonen.

Voor de koffie werken we samen met Café Gusta, een kleine, artisanale branderij waar het branden nog met liefde voor het vak wordt uitgevoerd en dat proef je!

De koffie kan je eveneens proeven in onze koffiehoek

Over Café Gusta

‘Café Gusta’ is in 2017 opgestart door de 26-jarige Jasmien die van haar passie voor koffie haar beroep gemaakt heeft.

De naam ‘Gusta’ vindt z’n oorsprong bij de grootvader van Jasmien die haar steevast ‘Gusta’ noemde. Het verwijst echter ook naar het Spaanse ‘me gusta’ wat staat voor ‘vind ik leuk’. Onze keuze voor ‘café Gusta’ was snel gemaakt. Niet alleen omdat we de koffie bijzonder lekker vonden, maar ook omdat de grootmoeder van Anja toevallig “Gusta” heette.

‘Café Gusta’ is een volledig artisanaal gebrande koffie. De koffie wordt in beperkte volumes (per 10kg) gebrand om zo de volledige controle te behouden over het brandproces. Dit resulteert in een smaakvolle koffie van topkwaliteit en waarbij in elk koffie aanbod een duidelijk smaakverschil terug te vinden is.