Een nieuw jaar is gestart, de hoogste tijd om in ons thee assortiment wat vernieuwing te brengen. Maar eerst moet er wat plaats gemaakt worden. We hebben een selectie gemaakt van een 20-tal theeën en infusies die uit ons assortiment verdwijnen. Deze staan momenteel in onze thee outlet aan 50%. Smakelijk!

Onze aller beste wensen voor 2024!! Bedankt voor jullie vele bezoeken afgelopen jaar en hopelijk mogen we je ook in 2024 weer volop verwennen met onze lekkernijen.

We zijn er even tussenuit. We staan weer volledig voor je klaar vanaf donderdag 04 januari!

Fijne feesten gewenst en tot binnenkort

Anja & Bart

Zondag 24/12 – open van 8u30 tot 16u

Di 26/12 -> zat 30/12 – open van 8u tot 18u

Zondag 31/12 – open van 8u30 tot 16u

Maandag 25/12 en 01/01 – gesloten

Ook op dinsdag 02 en woensdag 03 januari is de winkel gesloten.

De Sint is terug richting Spanje vertrokken. De hoogste tijd om onze winkel om te toveren tot een kerst- en eindejaar paradijs.

Wie snel is kan nog terecht voor de laatste restjes Sint chocolade maar zowel etalage als de winkel zelf zitten intussen volledig het het kerstthema. Kom dus zeker even langs om al het nieuws en lekkers te ontdekken…

De jaarlijkse Sint wedstrijd zit er alweer op. Het gewicht van het totale pakket kwam dit jaar op 1kg 886gr. Met een gok op 1Kg en 900g zaten Maurice en Annie het dichtste bij en mochten ze dus dit jaar onze Reuze chocolade Sint mee naar huis nemen. Nogmaals proficiat Maurice en Annie en laat het smaken.

De Sint heeft ons alvast een aantal cadeautjes gebracht die we mogen meegeven aan kinderen die een mooie tekening bij ons binnen brengen.

Download je tekening via onze site en kleur deze in of maak zelf een mooie tekening en kom deze afgeven. Er wacht hier iets lekkers op jou.

Het lijkt misschien nog vroeg maar we zijn al volop bezig met de nodige voorbereidingen voor de Sint zodat die brave man ieder schoentje kan vullen met de gewenst chocolade en snoepgoed.

Je vindt dan ook nu reeds ons aanbod terug in de webshop en je kan je bestelling al doorgeven. Doe je dit voor 22 oktober kan krijg je bovendien nog een mooie korting van 5% van ons…

Ga naar de webshop of download hier de sint folder

Bestellingen kan je doorgeven via de webshop, telenfonisch (09/330.06.94), per mail (info@pralinja.be) of in de winkel.

Dit weekend is het weer zover. Dan zetten alle handelaren hun klanten nog eens extra in de kijker. Ook wij hebben alvast een mooie attentie voorzien voor al onze klanten. Kom dus zeker even langs op vrijdag 29 en zaterdag 30 september.

Opgelet, op zondag 01/10 is de winkel gesloten.

We krijgen regelmatig de vraag ‘hoe bewaar ik m’n pralines het best als het zo warm is?’ Meestal gevolgd door ‘in de frigo??’

Het antwoord, je pralines bewaar je het best op een ‘koele’ plaats en NIET in de frigo (tenzij het echt niet anders kan).

Chocolade smelt vanaf 36graden. De ideale bewaartemperatuur voor pralines ligt tussen de 16 en 20gr maar temperaturen tot 27gr kunnen geen kwaad (hoe dichter bij de 20 hoe beter natuurlijk). Probeer steeds om grote temperatuurschommelingen te vermijden.

M.a.w. bewaar ze gewoon in de kast of een koele berging als het buiten warm is.

Waarom niet in de frigo? Chocolade neemt snel andere smaken op en een frigo is een smeltkroes van verschillende geuren en smaken. Bovendien kunnen pralines niet zo goed tegen grote temperatuur schommelingen en vochtigheid.

Zet je ze in de frigo dan is de kans groot dat ze een wit laagje krijgen. De oorzaak hiervan zijn vetten of suikers die naar de oppervlakte komen en een witte waas op je pralines achter laten.

Bij ‘hogere’ temperaturen begint de cacaoboter in de chocolade te smelten en komt deze naar de oppervlakte. In geval van een praliné vullen krijg je hierbij ook nog eens de notenolie van de praliné die vrij komt. Als de pralines vervolgens terug afkoelen stolt de boter op de oppervlakte en blijft er een witte waas achter, ook wel ‘vetbloom’ genoemd.

Hetzelfde gebeurt bij grote vochtigheid met de suikers. Het vocht lost de suikers in de chocolade op en brengt deze naar de oppervlakte. Daalt de vochtigheid dan kristaliseren de suikers opnieuw en krijg je ook de witte waas, ook wel ‘suikerbloom’ genoemd

Let wel, je pralines zijn hierdoor niet slecht. Je mag ze dus gerust nog opeten. Ze veranderen wel wat van structuur en de chocolade wordt wat korrelig in de mond waardoor de smaakervaring vermindert.

Smakelijk.