Tolpoortstraat 55 9800 Deinze
+32 9 330 06 94
ma: 14u-17u30 di-zat: 9u30-18u en op bestelling

Praline van de maand

Pralines met een glimlach en zoveel meer...

Valentino's Praline van de maand

Elke maand (met uitzondering van juli en augustus) lanceert Valentino een nieuwe praline. Wees de eerste om hem te ontdekken. Neem zeker elke maand een kijkje op onze website om de nieuwe creatie te ontdekken. Beter nog, kom de praline elke maand bewonderen en proeven in onze winkel.

De beste creaties van de origine pralines werden intussen opnieuw gelanceerd als een afzonderlijke reeks en zijn zowel los als in een originele verpakking te verkrijgen. Dit laatste ideaal als cadeau of om mee uit te pakken bij de koffie… In de gelanceerde reeks o.a. ook de ruby gemaakt met de roze chocolade

E_619_Single_origin_selection_box_250g_grande
E_619_Single_origine_box_grande
2021 januari

Januari 2021 - De keuze van Rob

Geen echte praline, wel een stuk heerlijke chocolade.

Deze reep melkchocolade is gemaakt single origin cacaobonen afkomstig uit Vanuatu (een tropisch eiland ten noordoosten van Australië). 44% cacao met een zeer intense chocoladesmaak en hints van hazelnoot, koffie, melk en karamel.

December 2020 - De keuze van Louise

De Manon Mokka Fondant

De witte manon mokka zit al enige tijd in het assortiment en is een favoriet van velen. Nu is er ook een fondant versie.
Een zachte roompraline met een bodem van melkchocolade en een fondant jasje. En nee, geen kers op de taart maar wel een halve walnoot...

2020 december
2020 november

November 2020 - De keuze van Maurits

De Passion.
De favoriet van Maurits. Een praline die hem helemaal terug brengt naar de liefde van z'n leven en z'n droomvrouw.
'Zij was verliefd op chocolade en op mij. Hoewel zij er intussen niet meer is, denk ik steeds onder het genot van een praline terug aan onze liefde!'

Oktober 2020 - De keuze van Elien

De paardenkop is de favoriet van Elien: 'Als vijfjarig meisje was ik dol op paardenkopjes, een heerlijk stukje nostalgie, terug van weg geweest en minstens nog even lekker als toen!'

praline nieuw
2020 september

September 2020 - De keuze van Patricia

De praline van de maand is weer helemaal terug.
Tot volgende zomer kan u opnieuw elke maand genieten van een nieuwe creatie.

Met deze nieuwe start wordt meteen ook een nieuw thema gelanceerd nl. de favoriete smaak van een van de Valentino medewerkers.

Voor september, de keuze van Patricia - de crème citron - een zoetzurige citroenvulling in een stevig fondant jasje. Kom hem zeker ontdekken in onze winkel.

COVID-19

Waar het thema in maart nog 'jij maakt het verschil was' blijkt dat in april Covid-19 het verschil maakt. Gezien de uitzonderlijke situatie zal er tijdelijk geen praline van de maand gemaakt worden. Het is de bedoeling om vanaf september terug de creativiteit van de meester-chocolatiers los te laten.

 

Maart 2020 - JIJ MAAKT HET VERSCHIL

Als klant heb je meer impact dan je denkt. Wist je dat je met de aankoop van Valentino chocolade ontbossing tegengaat?
Meer nog, je steunt het gebruik van hernieuwbare energie, geeft vrouwen in ontwikkelingslanden een stem en helpt cacaogemeenschappen armoede te bestrijden.
Dit niet enkel met de praline van de maand maar met alle chocoladeproducten van Valentino, dus ook met de paaschocolade.

De creatie van deze maand is een praline gemaakt van witte chocolade met een crunchy hazelnootvulling. Vanaf morgen te proeven bij Pralinja. Sping dus de komende dagen zeker even binnen...

praline maart 2020
2020 feb

Februari 2020 - Beschermen wat je lief hebt

Het is nooit te vroeg om aan de volgende generatie te denken.
Cacao wordt al duizenden jaren verplant, en dat willen we zo houden. Daarom investeren in we in de cacaoteelt, maar ook in de toekomst en de families van de cacaoboeren. Zo blijft het telen van (h)eerlijke chocolade gegarandeerd. En dat dankzij een lekkere praline.
De samenstelling van de praline van deze maand blijft nog een geheim. Wil je het weten? Kom dan zeker even langs, vanaf deze middag is hij te bewonderen en te proeven...

Januari 2020 - Van boer tot partner

Ook in 2020 voorziet Valentino maandelijks een nieuw creatie en we blijven verder werken aan duurzaamheid samen met de Cocoa Horizons Foundation.
In januari een lekkere pure chocolade gevuld met baileys crème.
Kom hem zeker proeven.

2020 januari
2019 december

December 2019 - Duurzaamheid

We bouwen verder aan onze ondersteuning van Cocoa Horizons Deze maand onder het thema 'Duurzaamheid'

Onze boeren werken met 100% natuurlijke landbouwtechnieken waarbij de cacaobonen geteeld worden met respect voor de omgeving en de lokale natuur. Niet enkel goed voor onze planeet maar voor iedereen die er op rondloopt.

Deze maand alweer een uniek stukje genot. Met duurzame chocolade komen we allemaal het verste. Dus niet alleen heerlijk maar ook eerlijk.

Kom deze nieuwe creatie dus zeker proeven.

November 2019 - De juiste steun

We bouwen verder aan onze ondersteuning van Cocoa Horizons Deze maand onder het thema 'De juiste steun'

Cacaoboeren helpen om het beste uit hun bonen te halen. Via productiviteitstrainingen kunnen boeren hun oogst en hun inkomen boosten. Enkele simpele maar slimme aanpassingen maken de job van cacaoboeren zo niet alleen stabieler maar ook aantrekkelijker. Een belangrijke stap richting een beter leven.

En dat ondermeer dankzij een lekkere praline. Kom de pure caramel fleur de sel praline proeven in onze winkel.

praline november 2019
2019 oktober

Oktober 2019 - Samen Sterk

Ook in oktober ondersteunen we met de praline van de maand Cocoa Horizons Deze maand onder het thema 'samen sterk'.

Lekkere chocolade is als een goede relatie. Die vraagt passie geduld en een gedeelde visie. Een dergelijke relatie willen we ook uitbouwen met onze cacaoboeren zodat we de gezichten leren kennen achter de oorsprong van onze chocolade. Zo worden menselijkheid en verbondenheid onze belangrijkste ingrediënten.

Deze maand een praline van witte chocolade met een koffieroom vulling. Kom hem zeker proeven vanaf woensdag 09 oktober.

September 2019 - Kinderen beschermen

Na 2 maand rust is hij er weer, de praline van de maand. Zoals eerder aangegeven werd in juli het laatste ‘origine land’ aangedaan en krijgt de ‘praline van de maand’ een nieuwe wending.

Valentino gaat in september de humanitaire richting uit en steunt met de praline van deze maand het project van Cocoa Horizon’s. Een organisatie die zich inzet voor het welzijn en de opleiding van kinderen in cacao telende landen. Wie had ooit gedacht dat een chocolaatje zou kunnen helpen in de strijd tegen kinderarbeid…

De Praline van de maand is gemaakt van melkchocolade met een amandelcrème vulling.

2019 september -2
2019-juni

Juni 2019 - Dominicaanse Republiek

Alweer een nieuwe maand dus alweer een nieuwe creatie van Valentino!

Met de zomerse temperaturen werd er gekozen voor exotische smaken. Deze laatste creatie in de origine reeks (ja, u leest het goed, na de zomer volgt Valentino een nieuw thema voor de 'praline van de maand') combineert een romige witte chocolade met bloedappelsien en yoghurt. Een ongewone combinatie die zorgt voor vuurwerk in de mond en een sensatie op de smaakpapillen.

Mei 2019 - Vanuatu

Vanu-watte? Vanuatu, een eilandengroep in Oceanië.

Deze keer een melkchocolade praline met amandelmelk vulling. Alweer een pareltje. Een streling voor het oog en de tong.

PRALINE VAN DE MAAND
2019 april

April 2019 - Ivory Coast

De oplettende lezer heeft het ongetwijfeld al gezien, Ivory Coast was eveneens de praline van de maand in mei 2018 en werd toen gelanceerd door Pralinja bij de officiële opening van onze winkel.

Voor april 2019 is er echter een twist voorzien. De praline werd veranderd in een paaseitje en ook de vulling werd aangepast. De roze chocolade wordt in het ei gecombineerd met een donkere chocolade ganache waardoor de smaak van de chocolade (de fruitige toetsen) extra naar voor komt.