Valentino's Praline van de maand

Elke maand (met uitzondering van juli en augustus) lanceert Valentino een nieuwe praline. Wees de eerste om hem te ontdekken. Neem zeker elke maand een kijkje op onze website om de nieuwe creatie te ontdekken. Beter nog, kom de praline elke maand bewonderen en proeven in onze winkel.

De beste creaties van 2017 tot mid 2018 werden intussen opnieuw gelanceerd als een afzonderlijke reeks en zijn zowel los als in een originele verpakking te verkrijgen. Dit laatste ideaal als cadeau of om mee uit te pakken bij de koffie… In de gelanceerde reeks o.a. ook de ruby gemaakt met de roze chocolade

E_619_Single_origin_selection_box_250g_grande
E_619_Single_origine_box_grande
2019-juni

Juni 2019 - Dominicaanse Republiek

Alweer een nieuwe maand dus alweer een nieuwe creatie van Valentino!

Met de zomerse temperaturen werd er gekozen voor exotische smaken. Deze laatste creatie in de origine reeks (ja, u leest het goed, na de zomer volgt Valentino een nieuw thema voor de 'praline van de maand') combineert een romige witte chocolade met bloedappelsien en yoghurt. Een ongewone combinatie die zorgt voor vuurwerk in de mond en een sensatie op de smaakpapillen.

Kom hem dus zeker proeven vanaf donderdag 06/06

Mei 2019 - Vanuatu

Vanu-watte? Vanuatu, een eilandengroep in Oceanië.

Deze keer een melkchocolade praline met amandelmelk vulling. Alweer een pareltje. Een streling voor het oog en de tong.

Kom ook deze maand zeker langs om hem te proeven.

PRALINE VAN DE MAAND
2019 april

April 2019 - Ivory Coast

De oplettende lezer heeft het ongetwijfeld al gezien, Ivory Coast was eveneens de praline van de maand in mei 2018 en werd toen gelanceerd door Pralinja bij de officiële opening van onze winkel.

Voor april 2019 is er echter een twist voorzien. De praline werd veranderd in een paaseitje en ook de vulling werd aangepast. De roze chocolade wordt in het ei gecombineerd met een donkere chocolade ganache waardoor de smaak van de chocolade (de fruitige toetsen) extra naar voor komt.

Kom hem dus zeker proeven en neem hem mee in je paaspakket...

Maart 2019 - Madagascar

Maart, de start van de lente… Daarom deze maand een frise, zoete praline waarin je de eerste lentedagen reeds kan proeven.

De fondant chocolade van cacao uit Madagascar wordt afgewerkt met de zoete toetsen van peer en bergamot. Alweer een tongstrelende creatie die vraagt om geproeft te worden.

Kom hem dus zeker bij ons ontdekken.

2019 maart
praline van de maand feb

Februari 2019 - Peru

Ra, ra, ra, wat zou de praline van de maand deze keer zijn. Aan het uiterlijk is het alvast niet te zien.

De praline van deze maand is gemaakt met cacao uit Peru. Een fondant praline met een vulling van druiven, krieken, bosvruchten en rode wijn. Een zeer geslaagde combinatie volgens ons kritisch publiek. Maar oordeel vooral zelf en kom hem proeven in onze winkel

Januari 2019 - Cuba

Ook met de feesten en de start van het nieuwe jaar hebben de chocolatiers van Valentino niet stil gezeten. Dankzij heb ligt er ook deze maand een nieuwe creatie voor u klaar.

Kom de nieuwe praline van de maand proeven bij Pralinja. Een omhulsel gemaakt van cacao uit Cuba gevuld met pittige peppers. Een combinatie die ook nu weer uw smaakpapillen niet onberoerd zal laten.

2018 januari
2018 december

December 2018 - Tanzania

Voor de laatste maand van het jaar zijn de meester chocolatiers van Valentino richting Tanzania getrokken.

Deze nieuwe creatie heeft een chocolade pralinehuis gemaakt van cacaobonen uit Tanzania. De donkere chocolade heeft de geur van donker fruit, fijne kruiden en smokey toetsen wat zorgt voor een lange bittere smaak. Dit wordt gecombineerd met een vulling van walnoten praliné en esdoorn siroop (maple syrup) om zo tot een praline in perfecte balans te komen.

November 2018 - Domenicaanse Republiek

Deze maand een praline met chocolade van cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek.

De donkere chocolade uit het Caraïbisch gebied heeft een geur van blauw fruit, humus en kruidige ceder. Dit werd door de chocolatiers van Valentino perfect aangevuld met een cassis caramel vulling. Deze nieuwe creatie van Valentino is nu gratis te proeven en te koop in onze winkel.

Probeer zeker deze praline ook eens in combinatie met een van onze fruit of rooibos thee's

PRALINE VAN DE MAAND
2018 10 praline van de maand oktober

Oktober 2018 - Venezuela

De praline van de maand oktober is een originele chocolade gemaakt van cacaobonen uit Venezuela met een donkere ganache met een calamondin citrussmaak. Deze nieuwe creatie van Valentino is nu gratis te proeven en te koop in onze winkel.

September 2018 - Sào Tomé

De praline van de maand september is een originele chocolade gemaakt van cacaobonen uit Sào Tomé met een zachte vulling van kokosnoot. Deze nieuwe creatie van Valentino is nu te proeven en te koop in onze winkel.

praline vd maand september
Vietnam_Facebook-03_copy_grande

Juni 2018 - Vietnam

De praline van de maand Juni is een originele chocolade gemaakt van cacaobonen uit VIETNAM met een vulling van limoengras en citroen thee. Kom deze nieuwe creatie proeven in onze winkel

Mei 2018 - Ivory Coast

De praline van de maand Mei is gemaakt met de gloednieuwe Ruby chocolade van Callebaut uit Wieze. naast pure, melk en witte chocolade is dit een 4de soort chocolade gemaakt met ruby (rood-roze) cacaobonen die voornamelijk afkomstig zijn uit Ivoorkust. Puur natuur dus zonder kleur- of smaakstoffen.

De ruby chocolade is van nature rood-roos van kleur en heeft een zurig fruitige smaak. Qua vulling heeft Valentino ervoor gekozen om deze nieuwe chocolade te combineren met een ganache van rode vruchten op basis van aardbei, framboos en kers. Dit brengt het geheel qua smaak mooi in balans

praline mei 2018
praline april

April 2018 - Costa Rica

Onze praline van de maand APRIL is gemaakt met een origine chocolade van cacabonen uit COSTA RICA en met een donkere ganache vulling op basis van een smokey rum.

Maart 2018 - Brazilië

De praline van de maand maart is gemaakt met een origine chocolade van cacaobonen uit BRAZILIË en met een caipirinha vulling.
praline maart2018-2
praline feb2018

Februari 2018 - Papoea Nieuw Guinea

Onze praline van de maand februari is gemaakt met een origine chocolade van cacabonen uit PAPOEA-NIEUW-GUINEA en met een vulling van ananas en banaan.