Tolpoortstraat 55 9800 Deinze
+32 9 330 06 94
Ma: 14u-17u30 Di-Za: 9u30-18u

Praline van de maand

Pralines met een glimlach en zoveel meer...

Valentino's Praline van de maand

Elke maand (met uitzondering van juli en augustus) lanceert Valentino een nieuwe praline. Wees de eerste om hem te ontdekken. Neem zeker elke maand een kijkje op onze website om de nieuwe creatie te ontdekken. Beter nog, kom de praline elke maand bewonderen en proeven in onze winkel.

De beste creaties van de origine pralines werden intussen opnieuw gelanceerd als een afzonderlijke reeks en zijn zowel los als in een originele verpakking te verkrijgen. Dit laatste ideaal als cadeau of om mee uit te pakken bij de koffie… In de gelanceerde reeks o.a. ook de ruby gemaakt met de roze chocolade

E_619_Single_origin_selection_box_250g_grande
E_619_Single_origine_box_grande
2019 oktober

Oktober 2019 - Samen Sterk

Ook in oktober ondersteunen we met de praline van de maand Cocoa Horizons Deze maand onder het thema 'samen sterk'.

Lekkere chocolade is als een goede relatie. Die vraagt passie geduld en een gedeelde visie. Een dergelijke relatie willen we ook uitbouwen met onze cacaoboeren zodat we de gezichten leren kennen achter de oorsprong van onze chocolade. Zo worden menselijkheid en verbondenheid onze belangrijkste ingrediënten.

Deze maand een praline van witte chocolade met een koffieroom vulling. Kom hem zeker proeven vanaf woensdag 09 oktober.

September 2019 - Kinderen beschermen

Na 2 maand rust is hij er weer, de praline van de maand. Zoals eerder aangegeven werd in juli het laatste ‘origine land’ aangedaan en krijgt de ‘praline van de maand’ een nieuwe wending.

Valentino gaat in september de humanitaire richting uit en steunt met de praline van deze maand het project van Cocoa Horizon’s. Een organisatie die zich inzet voor het welzijn en de opleiding van kinderen in cacao telende landen. Wie had ooit gedacht dat een chocolaatje zou kunnen helpen in de strijd tegen kinderarbeid…

De Praline van de maand is gemaakt van melkchocolade met een amandelcrème vulling.

2019 september -2
2019-juni

Juni 2019 - Dominicaanse Republiek

Alweer een nieuwe maand dus alweer een nieuwe creatie van Valentino!

Met de zomerse temperaturen werd er gekozen voor exotische smaken. Deze laatste creatie in de origine reeks (ja, u leest het goed, na de zomer volgt Valentino een nieuw thema voor de 'praline van de maand') combineert een romige witte chocolade met bloedappelsien en yoghurt. Een ongewone combinatie die zorgt voor vuurwerk in de mond en een sensatie op de smaakpapillen.

Mei 2019 - Vanuatu

Vanu-watte? Vanuatu, een eilandengroep in Oceanië.

Deze keer een melkchocolade praline met amandelmelk vulling. Alweer een pareltje. Een streling voor het oog en de tong.

PRALINE VAN DE MAAND
2019 april

April 2019 - Ivory Coast

De oplettende lezer heeft het ongetwijfeld al gezien, Ivory Coast was eveneens de praline van de maand in mei 2018 en werd toen gelanceerd door Pralinja bij de officiële opening van onze winkel.

Voor april 2019 is er echter een twist voorzien. De praline werd veranderd in een paaseitje en ook de vulling werd aangepast. De roze chocolade wordt in het ei gecombineerd met een donkere chocolade ganache waardoor de smaak van de chocolade (de fruitige toetsen) extra naar voor komt.

Maart 2019 - Madagascar

Maart, de start van de lente… Daarom deze maand een frise, zoete praline waarin je de eerste lentedagen reeds kan proeven.

De fondant chocolade van cacao uit Madagascar wordt afgewerkt met de zoete toetsen van peer en bergamot. Alweer een tongstrelende creatie die vraagt om geproeft te worden.

2019 maart
praline van de maand feb

Februari 2019 - Peru

Ra, ra, ra, wat zou de praline van de maand deze keer zijn. Aan het uiterlijk is het alvast niet te zien.

De praline van deze maand is gemaakt met cacao uit Peru. Een fondant praline met een vulling van druiven, krieken, bosvruchten en rode wijn. Een zeer geslaagde combinatie volgens ons kritisch publiek.

Januari 2019 - Cuba

Ook met de feesten en de start van het nieuwe jaar hebben de chocolatiers van Valentino niet stil gezeten. Dankzij heb ligt er ook deze maand een nieuwe creatie voor u klaar.

Kom de nieuwe praline van de maand proeven bij Pralinja. Een omhulsel gemaakt van cacao uit Cuba gevuld met pittige peppers. Een combinatie die ook nu weer uw smaakpapillen niet onberoerd zal laten.

2018 januari