Tolpoortstraat 55 9800 Deinze
+32 9 330 06 94
Ma: 14u-17u30 Di-Za: 9u30-18u

Nieuws 2018

Pralines met een glimlach en zoveel meer...

Nieuws 2018

December 2018

December, de maand van de feesten. Zo was de Sint bij ons aanwezig om de kindjes blij te maken en vonden talrijke mensen de weg naar Pralinja voor een origineel kerst of eindejaarsgeschenk.

Nog proficiat aan Joeri die het juiste gewicht van de chocolade sint wist te raden en aan Emma die een hele mooie kleurplaat binnen bracht en hiermee extra chocolaatjes in de wacht sleepte.

In December lanceerden we eveneens het Pralinja abonnement. Een jaar lang pralines als cadeau tegen een interessante prijs. Voor meer informatie hierover, neem gerust contact met ons op.

November 2018

Op algemene vraag van klanten hebben we de kluis (en een deeltje van de winkel) omgetoverd tot een koffie/thee hoek. Iets wat ook hln.be niet ontgaan is...

Zie artikel in het laatste nieuws.

Koffie en thee

De Sint is in aantocht… Kom naar Pralinja en neem deel aan de sinterklaas wedstrijd. Voor de jongsten is er ook een kleurwedstrijd.

Oktober 2018

 

 

24 oktober - Verdachte activiteiten 's nachts...

06 en 07 oktober, weekend van de klant. Ook Pralinja deed mee met een extra openingsdag op zondag en een presentje voor alle klanten...

September 2018

Terug naar school. We zijn er helemaal klaar voor en Valentino Chocolatier zorgt voor een extra met niet 1 maar 2 nieuwe pralines (naast de praline van de maand).

Crème pistache

en

Marsepein - Cacao

---

Met de herfst in aantocht, tijd om het interieur aan te passen en de herfst collectie uit te stallen... Kom zeker eens een kijkje nemen.

---

De klantenkaart is er. Spaar vanaf nu voor gratis pralines!! Vraag ernaar in de winkel

creme pistache
marsepein
klantenkaart
cuberdon
kast

Augustus 2018

We zijn terug. Wie bij deze (nog steeds) warme temperaturen wil genieten van een lekkere praline, we hebben koeltasjes in de aanbieding zodat je je lekkernijen heelhuids thuis kan krijgen en ervan kan genieten.

---

Voor de cuberdon liefhebbers, in het gamma niet enkel de gekende 'neuzekes' maar nu ook cuberdon spek en cuberdon jenever.

---

Vakantie zorgt voor nieuwe inspiratie en ideeën. Tijd om wat aanpassingen te doen in de winkel...

 

 

Juli 2018

Solden in de Tolpoortstraat en dan tijd om even de deuren te sluiten. Met temperaturen boven de 30 graden komen de shoppers wel even verkoeling zoeken in de winkel (bij ons is het steeds 19,5 graden) maar het risico om met pralines te vertrekken en met chocomousse thuis te komen is te groot...

---

Onverwacht bezoek. Blijkt dat de modellen van Valentino Chocolatier uit Deinze afkomstig zijn... een hele eer voor onze winkel en super lieve mensen!

valentino auto
valentino zak

Juni 2018

De jaarlijkse braderie in de Tolpoortstraat start op woensdag 20 juni en loopt tot en met zaterdag 23 juni. Zeker de moeite om even tijd voor te maken en stop onderweg ook gerust aan de stand van Pralinja.

braderie deinze

Mei 2018 - Pralinja in het nieuws

foto x

Artikel HLN

Artikel Nieuwsblad

Deinze - Anja Stevens opende in de Tolpoortstraat 55 Pralinja, een sprookjeswinkel met wel honderd smaken chocolade, pralines en andere lekkernijen of cadeautjes. Anja werkte tot nu bijna tien jaar als schoonheidsspecialiste.

Anja, die in Kruishoutem woont, maakt een carrièreswitch om haar droom waar te maken. De schoonheid waarvoor ze tot nu toe borg stond, wil ze in de toekomst aan de dag leggen in de creaties die ze aan de man of vrouw zal brengen.

Bankkluis

Daarvoor toverden Anja en haar man Bart Debbaut in enkele maanden een voormalig, ietwat oubollig aandoend bankkantoor om in een aantrekkelijke ruimte om duimen en vingers van af te likken. Blikvanger is de ingebouwde zware bankkluis. In die beveiligde ruimte zal Anja iedere maand een unieke praline-, truffel- of chocoladecreatie presenteren.

“Een decennium lang heb ik mensen verwend als schoonheidsspecialiste. Nu wil ik die lijn doortrekken in mijn droomzaak”, zegt Anja, moeder van twee dochters die school lopen in Deinze. “Je kan hier terecht voor verse, handgemaakte pralines met natuurlijke ingrediënten en unieke chocoladecreaties. Met 100 verschillende smaken is er keuze voor iedereen. Er zijn ook suiker-, lactose- en glutenvrije assortimenten te krijgen. We zijn de enige Valentinozaak in de Leiestreek tussen Gent en Kortrijk. Omdat de winkel vrij groot is richtten we een speciale ruimte in waar klanten geschenkmandjes met streek- en onze eigen producten kunnen vullen en waar we originele geschenken voor bedrijven en andere gelegenheden te koop aanbieden.”

“Het was een zware investering maar ik denk dat onze winkel in één van de drukste winkelstraten mag gezien zijn. Zo beschikken we over een winkeltoog en muurkast van 10 meter lengte. Als enige winkel zullen we ook de eigengemaakte kaarsen en kleicreaties van Zonnehoeve, een zorg- en wooncentrum in Eke, verkopen. Deinze is ons zeker niet vreemd want de grootvader van mijn man, Jozef Danneels, was hier directeur van een basisschool. Zelf geloof ik dat ons concept zal aanslaan. Als smaakconsulente zal ik iedereen graag advies geven.”

Bron - Nieuwsblad - 05/05/2018 door John De Vlieger

27 en 28 April

De officiële start van Pralinja. Vrijdag avond voor genodigden (met dank aan onze buren Amaryllis voor de catering en Dominique voor de outfit) zaterdag voor alle inwoners van Deinze en omstreken. Met meer dan 300 bezoekers een hele mooie start...

Bedankt aan alle aanwezigen!

17 April

Het is zover, de deur gaat voor de eerste keer open. Met temperaturen boven de 25 graden duidelijk niet direct chocolade-weer maar de eerste nieuwsgierigen komen toch een kijkje nemen.

 

IMG_0542

April 2018

Na veel zweten en zwoegen begint alles vorm te krijgen. Wat tot voor kort nog in ons hoofd zat begin je nu echt te zien. Spannende momenten... nog heel even... We zijn er klaar voor.

Anja had zelf nog even de tijd voor een gesprekje bij Radio Meteor uit Tielt. Beluister het volledige interview via de speler hieronder. (interview vind je ook terug op de Facebookpagina van radio meteor)

Maart 2018

De website begint vorm te krijgen en ook in de winkel gaan de zaken vooruit. Hoog tijd om werk te maken van extra details zoals het proeven van een uitgebreid assortiment aan thee, schilderen van meubels, ...

Dankzij stad Deinze meteen ook media aandacht o.a. op HLN. Lees het volledige artikel via deze link

Februari 2018

Het Pralinja logo is geboren...

Het pand is intussen een open ruimte geworden, klaar om te starten met de opbouw

Januari 2018.

Het pand in de Tolpoortstaat is een voormalig bankkantoor... dat wordt eerst afbreken voordat we iets kunnen beginnen...